4. ročník deeřího víření

Účastníci setkání


My všichni - milovníci, majitelé, chovatelé a obdivovatelé deerhounda - tohoto nádherného, vznešeného psa, jsme se jako každoročně, vždy na podzim, sešli na víkend. Letos se konalo již čtvrté setkání , 17.9.-19.9. 2010 v hezkém, a nám již známém, prostředí tábora Kalich v Kamenici nad Lipou.

Setkání a celý víkend je naplánován tak, aby splnil jak představy návštěvníků, tak potřeby klubu a v neposlední řadě představy a nároky našich miláčků. A je oříškem vtěsnat do víkendu všechny akce tak, aby zbyl i čas na povídání u dobré kávy.

V pátek se všichni sjíždíme, takže se stačíme pouze ubytovat , spořádat připravený guláš a pozdravit se s ostatními, kteří jsou již přítomní. Letos bylo páteční posezení omezeno venkovní teplotou. Rtuť teploměru se utíkala schovat dolů do kuličky, my se utíkali přiobléci a i když někteří oblékli skoro vše co jsme měli, nakonec nás chladno vyhnalo do chatek. Ne že by tam bylo o mnoho tepleji, ale čím více psů bylo v chatce, tím vyšší byla výsledná teplota!

Sobota již byla organizačně zajištěna. Po snídani byla k dispozici Eva Voborníková, která dle potřeby poradila s úpravou deerhounda, přípravou na výstavu, se zodpovězením otázek a řešením různých situací, které s sebou přináší soužití s tímto akristokratem. V tom samém čase jsme s Luckou připravovaly „ Bojovku“. Byla to krásná procházka po lese s plněním připravených úkolů. Odměny za splnění těchto úkolů dostávali jak psi, tak jejich páníčci. Drobnými pamlsky nepohrdli ani jedni z nás a přiznejme si, že někteří páníčci projevili dokonce větší snahu a soutěživost, než jejich miláčci. Těm se líbilo spíše množství „lesních novinek“ zapsaných v širokém okolí. Sobotní odpoledne bylo věnováno, jak posledním přípravám Klubové výstavy , tak zábavě nad jiné oblíbené. Coursingu! Igor Bělský sestrojil naviják ( nastudoval a sestavil ho vlastními silami, vědomostmi a zasloužil se o obdiv nás všech a dokonce i pochvalu od profesionálů) a na louce za táborem se natáhla trať. Hurá, hlavně omladina nadšeně honila třapeček, kličkující po louce. Ale ani starší mazáci se nedali zahanbit a předvedli svoje umění lovit. Myslím, že za sobotní program by se nám od deerhoundů dostala pochvala.

... chytání střapečku s páníčkem ... ... Ashar ...

Sobotní večer byl věnován členské schůzi klubu, která proběhla hladce, v příjemné atmosféře. Ale tím večer nekončil – přišel zlatý hřeb večera – tombola. Letošní tombola byla díky sponzorství Oliny Brandové velice zajímavá. No kdo by nechtěl vyhrát Sušičku na prádlo, Romantickou večeři, Sadu náhradních kol, Domácího mazlíčka, Zájezd do Říma nebo Výlet do Tater? Ale to nebyly jediné ceny, jen ty nejlákavější! Cen bylo opravdu dost a při jejich rozbalování jsme i užili mnoho legrace. Volná zábava už byla jen volným pokračováním…

A je tu neděle , ta byla věnována 2. Klubové výstavě bez zadání titulu Klubový vítěz. Ale ještě než začala výstava, bylo povinností klubu, již podruhé v historii, posvětit manželský svazek jejích členů. Tentokrát jimi byli Petr Novotný a Martina Taišlová, a svědkem jejich rozhodnutí byl i jejich syn Vašíček. Potvrzujícím oddávajícím byla již vyzkoušená Pavla Uzlová a její ceremoniář Standa, který stylově oblékl kilt. Po spojení manželů krásnými skotskými obojky , byl již čas na začátek výstavy.

... a byla svatba ... ... dort od Daniely ...

Jako rozhodčí byla pozvána paní Ing. Hana Petrusová, zúčastnilo se 27 deerhoundů.

Výstava sice byla bez zadání Klubového vítěze, ale přesto bylo mnoho ocenění: Nejlepší mladý – Augustin Earl Balvert’s, Nejlepší pes – Assing Irater Irsias, který získal i ocenění nejvyšší – BOB. Nejlepší fena – Adelaida z Podlipnice, Nejlepší veterán – Aréna Paluduz a dále ještě BOS – Carrie Randis Irater.

Proběhly i soutěže – o nejlepší hlavu – Casper Eimhir Irater a o Nejleší pohyb – Grayrory’s Drama. Dále se soutěžilo o nejlepší pár, tuto soutěž vyhráli – Assing Irater Irsias a Azaria Irsias. Pak tu byla soutěž o Nejlepší chovnou fenu, které se zúčastnily 4 feny, což je velmi hezké a přínosné, neboť je velmi zajímavé vidět takto odchovy pohromadě. Soutěž vyhrála Fritzen’s Silver Dawn.

Podrobné výsledky této výstavy včetně fotografií.

Výstava byla přichystána dokonale a je třeba poděkovat všem organizátorům za jejich pečlivou a precizní práci . Paní Eva Koubová přidala každému účastníkovi výstavy konzervu, na zbytku cen zapracovala fantazie a šikovné ruce členů klubu a na světě byly balíčky, určené také každému, nikdo tedy neodešel s prázdnou. Výstava proběhla za hezkého počasí, v příjemné atmosféře. A byl tu konec víkendu, ještě uklidit tábor a pak? No těšit se zase za rok a doufat, že 5. setkání bude alespoň tak hezké jako to letošní.

Monika Boušová

Fotogalerie od Igora Bělského

Fotogalerie z běhání

Vycházka
úprava deerhounda
... jdeme na bojovku ...
... bojovka v kočárkem ...
... ňaminky ...
... rozdělování ňaminek ...
... natahování dráhy ...
... novomanželé ...