Dostihy koní a coursing deerhoundů - Kolesa

Když jsme byli osloveni pořadateli dostihů koní v Kolesech, zda bychom mezi jednotlivými závody neuspořádali coursing deerhoundů, neváhahali jsme a nabídku přijali. Pravda, náš „běhací“ tým byl v termínu konání závodů patřičně oslaben - Sváťa Mikešová s Andulkou a Bluberry Fi It ležela s chřipkou (tedy panička) a Hanka Voborníková tráví s Molly a Randiskou dovolenou ve Švédsku.

kolesa1.jpg kolesa3.jpg kolesa4.jpg

Tým ale podpořili manželé Tylšovi s Anetkou (Anette Grey Fi It) a jejím synem Arminem, Eva Voborníková s Draggim (Eileandour Draggi) a Asipsem (Assing Irater Irsias) a já s naším Derískem (Dermot Paluduz). Pomoc velkoryse nabídla Edita Dobrovolná, poskytla svůj naviják a přivezla další posilu-své dvě vlkodaví dámy Ibellu Bell Norman a Aničku (Anna Vydra).

Eva připravila pro moderátora akce krásné povídání o deerech-o jejich původu, povaze a chovu u nás.

kolesa2.jpg kolesa9.jpg kolesa5.jpg kolesa6.jpg kolesa7.jpg kolesa8.jpg

V krásném prostředí koleského závodního areálu, přímo proti hlavní tribuně, obklopeni dostihovým oválem, natáhl přítel Edity (a obsluhoval) naviják a my s našimi psy čekali na skončení prvního dostihu. Pak nastoupili deeři, vedeni mým mužem stylově v kiltu. Jako vždy, tušíc, že to bude ta pravá zábava, běhání za kůžičkou, bylo téměř nemožné je udržet v klidu. Možná k tomu přispěl i pohled na ta pro ně nezvyklá velká zvířata s páníčky na hřbetech, ale také se krásně prohánějících po trati, chtěli i oni předvést, jak to zvládají psi. Dali jsme příležitost všem zúčastněným, takže nejdříve běželi dospělí, pak štěňata, vlkodavky a sólo si zaběhala čerstvá mamina Anetka. Moderátor seznamoval publikum s plemenem a smyslem coursingu a to odměňovalo snahu psů potleskem. Po našem vstupu jsme šli všichni do nedaleké restaurace v areálu na občerstvení. Naši psi budili zaslouženou pozornost a lidé se rádi zastavovali, aby si o nich popovídali.

kolesa10.jpg

Celou akci přenášela Česká televize. Bohužel o tom, že se jednalo o přímý přenos, jsme se dozvěděli až na závěr dostihů a tak vám předkládám aspoň pár fotek z příjemně stráveného sobotního odpoledne.



Autor: Olga Branodvá